Zaterdag 8 juli jl. heeft op en rondom het The Hague Beach Stadium op Scheveningen het succesvolle evenement Catch Beach Baseball 2017 plaats gevonden.

Honk- en softbalvereniging Catch uit de Gemeente Leidschendam-Voorburg kreeg voor het tweede jaar de unieke kans om op het strand van Scheveningen een internationaal honk- en softbaltoernooi te organiseren. Bijna 300 deelnemers van jeugd honk- en softbalteams uit binnen- en buitenland namen aan dit evenement deel. Alle leeftijdsklasses waren vertegenwoordigd.

Door de unieke situatie rondom het Beach Stadium konden er, naast het veld in het stadion, nog zes velden worden uitgelegd. Beach baseball is geen gangbare spelvorm voor honk-en softbal, maar blijkt erg goed te werken. Met een zachte bal, gekleurde honken voor de zichtbaarheid en enige spelaanpassingen is het een leuke, attractieve fun variant op regulier honk- of softbal.

Er deden 24 teams, waaronder vijf  teams uit Frankrijk. Bijna een verdubbeling van de eerste editie van Catch Beach Baseball in 2016.

Mede door de goede samenwerking tussen HSV Catch en The Hague Beach Stadium en de sponsoring door Ruitenburg Adviseurs en Accountant en ithiNK design was het evenement een geweldig succes. 300 kinderen, hun coaches en begeleiders en het publiek genoten van mooie acties, duikballen en homeruns. En natuurlijk van de heerlijke omgeving, zon en zee.

Inmiddels gaan er al foto’s via social media de wereld over. Er blijft veel interesse vanuit binnen- en buiteland voor dit evenement. HSV Catch is dan ook zeker voornemens om ook in 2018 Catch Beach Baseball weer te organiseren.

Foto’s zijn te bekijken op de Facebook pagina van Catch. Dit zal in de komende dagen verder worden aangevuld.

https://www.facebook.com/hsv.catch/photos/?tab=album&album_id=500382606819187


Onze Sponsors