Catch kreeg op 9 juli jl. de unieke kans om op het strand van Scheveningen een internationaal honk- en softbaltoernooi te organiseren: “Beach Baseball The Hague 2016”. Dit evenement vond plaats in en rondom het The Hague Beach Stadium.

Er deden 8 verenigingen uit de regio Haaglanden en één vereniging uit Frankrijk mee met in totaal 13 teams. Niet alleen werd er in het stadion gespeeld, ook buiten het stadion waren twee velden uitgelegd voor het spelen van wedstrijden.

Na de inschrijvingen werd om 10:00 uur de openingswedstrijd gespeeld in het stadion tussen vereniging Savigny uit Frankrijk en vereniging Biënto uit Leiden. Daarna werd er in een aantal rondes diverse wedstrijden gespeeld tussen honkbal pupillen, honkbal aspiranten, softbal aspiranten en softbal junioren.

Rond 16:00 uur vond in het stadion de prijsuitreiking plaats. Alle deelnemers kregen een medaille en de winnende teams werden in het zonnetjes gezet: Schiedam (2x winst), Biënto en Savigny.

Buiten het terrein was de EK Honkbal bus van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) aanwezig. Alle aanwezigen konden hier hun honk- en softbal skills testen. Zo was er een gooionderdeel met het oog op snelheid, een gooionderdeel met het oog op accuratesse, twee kleinere slagtunnels en slagpalen. Maar ook konden bezoekers op de foto met de wereldbeker!

Kortom, er kan teruggekeken worden op een dag vol sportplezier en gezelligheid!

Diverse teams hebben al aangegeven weer te willen deelnemen aan dit evenement. Niet alleen uit de regio Den Haag, ook verenigingen in het midden van het land hebben zich al gemeld voor editie 2017!

Inmiddels gaan alle foto’s via social media de wereld over. Diverse honk- en softbalverenigingen in het buitenland krijgen interesse om iets vergelijkbaars te organiseren. Alle foto’s zijn te bekijken op de Facebook pagina van Catch.

20160711_persbericht Beach Baseball The Hague 1

Catch kijkt terug op een geslaagd “Beach Baseball The Hague 2016”