beachbaseballHonk- en softbalvereniging Catch organiseert op 9 juli 2016 een internationaal honk- en softbal evenement in het The Hague Beach Stadium op het strand van Scheveningen. In en rondom het stadion zullen door diverse jeugdteams wedstrijden op het strand worden gespeeld. Ook een team uit Frankrijk neemt deel aan de wedstrijden. Tijdens het evenement zal de Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softball Bond (KNBSB) aanwezig zijn met hun EK Honkbal bus.

Het EK Honkbal wordt dit jaar in Nederland gespeeld en bezoekers kunnen alvast warm lopen voor het EK in september. Zij zijn met diverse onderdelen aanwezig rond het stadion om bezoekers kennis te laten maken met honk- en softbal. De toegang is gratis!

Honk- en softbalwedstrijden in The Hague Beach Stadium
Het evenement wordt georganiseerd op 9 juli van 10:00 uur tot 16:00 uur in The Hague Beach stadium. Diverse jeugdteams van Catch van verschillende leeftijden zullen in actie komen tegen vergelijkbare teams van andere honk- en softbalverenigingen in de regio Haaglanden. Vereniging Les Lions de Savigny uit Frankrijk is ook aanwezig bij dit evenement. Zij zijn dit weekend te gast bij Catch en spelen deze dag diverse wedstrijden tegen de Nederlandse teams.

Wat dit evenement uniek maakt is dat er gespeeld wordt op het strand. Spectaculaire slidings, verre sprongen om nog net die ene bal te kunnen pakken, opvliegend zand: door de zachte ondergrond ontstaat er extra ruimte voor spektakel. Dat er gespeeld wordt in een stadion midden op het strand maakt de locatie voor dit evenement extra bijzonder. Een unieke manier van honk- en softbal spelen in Nederland.

De EK Honkbalbus presenteert zich op het strand van Scheveningen
De EK Honkbalbus van de KNBSB die nu door het land rijdt, komt ook naar dit evenement! De KNBSB biedt tijdens het evenement diverse onderdelen aan op het strand waarmee bezoekers zelf kunnen kennismaken met honk- en softbal. Zo worden er gooionderdelen aangeboden gericht op snelheid en accuratesse. Maar ook kan er geslagen worden in een slagtunnel, staan er slagpalen en kan er gerend worden waarbij je snelheid wordt gemeten. Bezoekers kunnen op de foto met de wereldbeker van 2011.

Catch probeert bij dit evenement nog een aantal bekende honk- en softballers uit Nederland te betrekken bij dit evenement.

HSV Catch organiseert “Beach Baseball The Hague 2016”