Wat is Catch ?

Honk- en Softbal Vereniging Catch is een bij de KNBSB aangesloten vereniging van ongeveer 200 enthousiaste leden en we hebben recent ons 10 jarig bestaan gevierd. In 2014 hebben we een fantastisch, nieuw onderkomen gevonden op Sportpark Westvliet in Leidschendam-Voorburg. Een prachtige plek waar onze vereniging verder kunnen laten groeien.

HSV Catch wordt binnen de regio Haaglanden gezien als een slagkrachtige sportvereniging die uitdagende sportieve- en sociale activiteiten gericht op honk- en softbal aanbiedt.

Duurzaam investeren in vrijwilligers, leden en de maatschappij maakt dat Catch een veilige en sociale omgeving is waar iedereen tot zijn recht komt en gewaardeerd wordt voor de prestaties die hij levert voor de vereniging.

HSV Catch is een open, toegankelijke vereniging waar iedereen terecht kan om te honkballen of te softballen. Lid van HSV Catch betekent:

 • We bieden serieuze tegenstand in de competitie;
 • Meedoen is belangrijker dan de beste zijn;
 • Iedereen heeft waarde in een team;
 • Sportiviteit richt zich op zowel fysiek als sociaal;
 • Trainen, wedstrijden spelen en meedoen aan sociale activiteiten in een veilige en vertrouwde omgeving;

HSV Catch heeft 15 teams in de volgende leeftijdscategoriën:

 • Beeball teams: voor kinderen (gemengde teams van jongens en meisjes) van 5 t/m 9 jaar. Het spel wordt gespeeld door het slaan van een zachte bal vanaf een paaltje of met een opgooier (tosser).
 • Pupillen teams: voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Vanaf deze leeftijd gaan bij Catch de jongens honkballen en de meisjes softballen.
 • Aspiranten teams: voor de jeugd van 13 t/m 15 jaar.
 • Junioren teams: voor de jeugd van 15 t/m 21 jaar
 • Senioren teams: voor volwassenen vanaf 21 jaar.
 • Er is ook een mixed team dat Softbal Slowpitch speelt.

Heb je interesse om te kom en honk- of softballen bij Catch ? Vul het interesse formulier in, dan nodigen we je snel uit voor een aantal gratis proeftrainingen.

Catch staat ergens voor !

Een honk- en softbal vereniging met als belangrijk doel alle leden een veilige thuishaven te bieden, een plek waar ze altijd terecht kunnen en waar iedereen bij elkaar betrokken is. Word je lid van onze vereniging dan sta je positief tegenover de volgende gedachten:

Communicatie

Openheid in de communicatie wordt in de vereniging als zeer belangrijk gezien. Daarom stellen we voor om ideeën en standpunten gelijk te bespreken met de betrokken personen.

Aandacht

Wij vinden het belangrijk dat iedereen aandacht voor elkaar heeft. Hieronder verstaan wij in ieder geval aandacht vanuit het bestuur naar de leden, aandacht voor alle teams, aandacht voor elkaars belevingen en prestaties.

En natuurlijk ook aandacht van de ouders voor de sportende kinderen.

Thuishaven

De vereniging is voor iedereen een veilige thuishaven. Dit gebeurt door iedereen het gevoel te geven altijd welkom te zijn en elkaar te respecteren.

Cultuur

Een sociale sportcultuur is de basis om voor alle leden een gezonde en veilige omgeving te waarborgen. Dit houdt in dat er niet in het clubhuis gerookt wordt en dat iedereen met elkaar zorgt voor een schone omgeving.

Hulpvaardig

Aangezien betrokkenheid één van de speerpunten van de vereniging is, is het vanzelfsprekend dat leden en ouders van jeugdleden bereid zijn mee te helpen om de vereniging op alle gebieden draaiende te houden.


Onze Sponsors